Glas Javnosti

TAJNI PROJEKAT: Srpska vlast pravi ogradu sa žiletima dugu 33 kilometara da spreči ulazak migranata!

Društvo
Autor: Glas javnosti

U potpunoj tajnosti, krijući od medija i građana Srbije, vlast Srbije započela je izgradnju ograde za sprečavanje ulaska migranata.


Ograda se postavlja paničnom brzinom, od Preševa prema istoku, duž granice sa Severnom Makedonijom i Bugarskom, u ukupnoj dužini od 33 kilometra sa ciljem da već na ranu jesen bude završena.

 Plan je da ograda bude opremljena reflektorima i specijalnim žiletima na vrhovima, čime bi fizički bio onemogućen ulazak migranata na teritoriju Srbije. Nikome nije jasno kako je moguće da se ovako veliki poduhvat u tajnosti preduzima i šta je zapravo cilj.

Vučić nije obavestio javnost o bilo kakvoj proceni MUP-a ili BIA da postoji opasnost da u kratkom roku, desetine ili stotine hiljada migranata iz pravca Turske i njegovog prijatelja Erdogana pokušaju da uđu u Srbiju. Sve sa idejom da se dokopaju Evropske unije.

Niko od migranata nema nameru da ostane u Srbiji, ali je predsednik Mađarske Viktor Orban jasno poručio svom prijatelju Vučiću da neće dozvoliti prodor migranata sa teritorije Srbije u Mađarsku, što bi značilo da bi svi ti ljudi na svom putu bili zaustavljeni u Srbiji.

Postavljanje ograde započeto bez ikakvih dozvola, sprovedenih predviđenih pravnih procedura i bez završene eksproprijacije zemljišta duž granice iz pravca Preševa ka Bugarskoj. Ovo zemljište velikim delom je u vlasništvu lokalnih Albanaca, što situaciju dodatno komplikuje.

 

(Izvor: Direktno)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR