Glas Javnosti

"GLAS" NA VELIKOM SRETENJSKOM PROTESTU! Srbija nije na prodaju, Manojlović traži ODLAGANJE raspuštanja Skupštine (VIDEO+FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

U organizaciji tiima “Kreni – Promeni” održan je veliki Sretenjski protest, u okviru koga je tačno u 12 časova blokiran Bulevar Nikole Tesle na Novom Beogradu.

Okupljenim građanima na početku se obratio lider "Kreni Promeni" Savo Manojlović.


Glas javnosti

- Još nije kasno da Vlada i Skupština Srbije usvoje izmene zakona kojima se zabranju istraživanja i iskopavanja litijuma i bora u Srbiji - istakao je Manojlović.


Glas javnosti

Zlatko Kokanović iz Gornjih Nedeljica je istakao da će, ukoliko se ne usvoje izmene, borba za ispunjenje zahteva biti nastavljena.

Najavljeno je da će današnja blokada trajati dva sata.

15.2.2022 12:19


Glas javnosti

Jake policijske snage blokirale su prolaz okupljenim građanima koji su krenuli da blokiraju Bulevar Mihajla Pupina.

15.2.2022 12:32

Dragan Simović iz Dobrinje imao je šta da poruči pred kordonom policije:

- Nemamo pravo da izrazimo svoje nezadovoljstvo. Je l vam je to hvala narode, samo me interesuje je l vam je to hvala? Budite ljudi - poručio je Simović prisutnim policajcima.Policija je potom prvo legitimisala, a onda pustila Simovića.

Dugačak je policijski kordon u Bulevaru Nikole Tesle.


Glas javnosti

Deo okupljenih građana stigao je i do istočnog ulaza Palate Srbije, ali dalje nisu stigli.


Glas javnosti

15.2.2022 13:13

- Tražimo odlaganje raspuštanja Narodne skupštine i da se po hitnom postupku ispuni naš zahtev i usvoje tražene izmene zakona - rekao je Savo Manojlović.

Glas javnosti

15.2.2022 13:55


Glas javnosti

Posle razgovora sa policijom Savi Manojloviću je dozvoljeno da sa grupom građanapređe ka Bulevaru Mihajla Pupina gde je blokiran saobraćaj.

15.2.2022 12:01


U najavi protesta lider "Kreni Promeni" Savo Manojlović je naveo:

– Blokiraćemo Palatu Srbija gde predsednik deli odlikovanja. Smatramo ponižavajućim da ovakav predsednik deli odlikovanje na Sretenje – napisao je Manojlović na svom Tviter nalogu.

Da podsetimo, zahtev protesta koji organizuju “Kreni – Promeni” i “Savez ekoloških organizacija Srbije – Znamo da ne damo” je da se zakonski trajno zabrane istraživanja i iskopavanja litijuma i bora u Srbiji.

Tim povodom predstavnici meštana ugroženih područja već šesti dan protestuju kampujući u Pionirskom parku ispred zgrade Predsedništva Srbije.

“Glas javnosti” uživo će pratiti protest i blokadu.


BONUS VIDEO: Ovo su stvarni rejtinzi političkih stranaka


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR