Potom se okrenuo ugostiteljstvu, počeo je kao perač sudova, završio školu za kuvare i pekao iskustvo rada u tuđini.
Miloš kaže da su ga u italijanskom restoranu, u kojem je radio, smatrali kao člana porodice i da su ga voleli.
-Ali jednostavno nemate beneficije ako se prehladite, ako ne možete da dođete na posao to vam nije plaćeno. Nemate odmor, nemate ništa-, objašnjava kuvar iz Užica.
Nakon godina koje su proveli u Americi Miloš i Marija su zaključili da je obećana zemlja tamo gde ih vuče srce, u Srbiji i Užicu.
Kao diplomirani geograf zaštite životne sredine Marija nije našla posao u struci, ali radi na projektovanju elektroinstalacija.
-Išla bih na posao samo da bih pokrila te troškove vrtića tako da, za sada, Srbija što se tiče odrastanja je mnogo bolja sredina nego Amerika-, naglašava Marija.
Miloš je od juna ponovo Užičanin i namerava da sugrađanima otkrije specifičnosti dalekih kuhinja poput meskičke.
Kaže da su pohovana banana, sir, izblendiran pasulj, dosta drugačiji, ali kad se napravi neki spoj može lepo da se iskombinuje.
A kad sve dobro iskombinuje u hotelu sa četiri zvezdice, Miloš planira da dostigne i one Mišlenove.
(Glas javnosti/RTS)