Glas Javnosti

SVRATI U SKUPŠTINU DA RUČAŠ I UZMEŠ PLATU: Diplomirao u 61. godini, ne seća se na kojem fakultetu, muljao sa strujom i ponovo je poslanik

Društvo
Autor: Glas javnosti

Kaligula jeste prvi postavio konja za senatora, ali i mi konja za trku imamo, glasi jedan aforizam Petra Lazića, koji postaje sve realniji kada sagledamo aktuelnu političku scenu. Posle mladih predstavnika naroda koji ne znaju kako se zovu, dobili smo još jedan potvrđeni politički kadar, koji zna kako se zove, ali nije siguran koji je fakultet završio.

Poslanik aktuelnog saziva Narodne skupštine Srbije i visoki funkcioner niškog SNS Bratimir Vasiljević, sve je ono o čemu je pisao Branislav Nušić u "Narodnom poslaniku". U javnost se probio izjavama, koje se pamte i prepričavaju kao neverovatne, ali ipak istinite. Na vanrednim parlamentarnim izborima marta 2014, izabran je za poslanika SNS u Skupštini Srbije, a biće predstavnik naroda i sledeće četiri godine.

Po zanimanju je ekonomista. Kako je sam rekao, u 61. godini života završio je privatni fakultet i postao diplomirani menadžer. Vasiljević, kako je pisano, nije siguran kako se zove fakultet koji je završio. Nekoliko puta je ponovio da se radi o fakultetu "Union". Na pitanje kako se tačno zove njegov fakultet, – "Univerzitet Union" i "Univerzitet Union – Nikola Tesla", Vasiljević nije bio siguran.

- Završio sam fakultet "Union", ne znam ni ja tačno ako mi verujete. Nisam pripremljen za takva pitanja. Treba da pogledam, ja treba sad da se sećam detalja … Rekao sam Vam kako se zove, nemojte sada tako da Vam nisam rekao … Ja Vam kažem da je fakultet "Union" – naveo je Vasiljević.

Svoj odgovor je dan kasnije pravdao pospanošću.

- Zatekli ste me na spavanju. Kad probudite čoveka, da li u tom trenutku shvata pitanje? "Union" u Beogradu - da li je univerzitet ili fakultet? Fakultet se zove Industrijski menadžment, a univerzitet je "Union" Beograd - naveo je posle Vasiljević.

Prema podacima „Otvorenog parlamenta“ iz 2015. godine u Skupštini Srbije skoro da se uopšte nije javljao za reč. Na pitanje zašto ništa nije rekao skoro godinu dana, Vasiljević kaže da se ne bavi time kada je održao zadnji govor, jer radi i mnogo važnije poslove nego da priča.

Bratimir je i pored poslaničke plate od oko 100.000 dinara, bio optužen za krađu struje, oslobođen je krivice nakon što se nagodio sa tužilaštvom i Elektrodistribuciji uplatio simboličnu sumu novca.

ED "Jugoistok" je u Osnovnom tužilaštvu podneo krivičnu prijavu protiv Vasilijevića 2013. godine. Vasiljević se teretio da je oštetio "Jugoistok" za - 1.102.700 dinara.
Iz "Jugoistoka" su u krivičnoj prijavi naveli da je Vasiljević između 2. jula i 18. avgusta 2012. "izvršio samovlasno priključenje" svog električnog brojila ... tako što je za potrebe svog objekta koji se nalazi u Nišu oštetio i pokidao tzv. "distributivnu" plombu na poklopcu brojila kao službeni znak ED "Jugoistok", uklonio poklopac i neovlašćeno vratio kablove u klemarnik brojila, a što su ovlašćena lica ED "Jugoistok" konstatovali svojim zapisnikom o izvršenoj kontroli dana 18. 8. 2012. godine, piše u krivičnoj prijavi.

Aprila 2013. godine priznao da je počinio krivično delo i pristao da plati odštetu od 10.000 dinara, tako je izbegao suđenje, kao i mogućnost da u njegovoj biografiji piše da je osuđivan za krivično delo.

Bratimir Vasiljevic ispred Skupštine Srbije-Facebook

 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR