Glas Javnosti

SVI POSTAJEMO ARMIJA! Srbija ne može da priušti luksuz da samo Vojska Srbije bude oružane snage!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Kada je teško i u trenucima muke i nevolje, svi postajemo oružane snage i moramo biti spremni da zaštitimo zemlju i narod, bez obzira na to koje je boje naša uniforma i šta na njoj piše, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

On je pripadnicima polaznika 27. klase Centra za osnovnu policijsku obuku koji su na Fruškoj Gori imali terensku obuku, poručio da se u trenucima "kada treba štititi svoju zemlju i narod računa samo volja, želja i obuka koju su prošli".

"Naša zemlja i naš narod su suviše mali da bi policija mogla da bude samo policija, a vojska da bude samo vojska", rekao je Vulin.

Kako je saopštilo Ministarstvo, načelnik 27. klase Nemanja Perišić precizirao je da se ova klasa školuje za granične policajce i da će njihova obuka biti gotova do kraja godine.

"Na terenskoj obuci obradili smo teme važne za njihov budući rad u ruralnim uslovima. Obučavamo ih za policijsku taktiku, strojeve radnje sa oružjem, deo osnovne topografije", rekao je Perišić i dodao da se na obuci nalazi 251 polaznik.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR