Glas Javnosti

Svetski jevrejski Kongers i SJO:Podrška Vučiću u borbi

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Svetski jevrejski Kongres i Savez jevrejskih opština Srbije uputili su pismo podrške predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kome su istakli da veoma cene njegovu potpunu predanost u borbi za suzbijanje epidemije virusa Kovid-19 i energiju koju u to ulaže.

U pismu u koje je Tanjug imao uvid navodi se da mu pružaju podršku za lični doprinos i zalaganje za normalno funkcionisanje državnih institucija u uslovima pandemije, a posebno za napor da se medicinski zdravstveni sistem Srbije po svaku cenu stabilizuje i odgovori izazovima masovne zaraze korona virusom i daljeg širenja korona virusa.

"Veoma cenimo Vašu potpunu predanost u borbi za suzbijanje ove pandemije, kao i energiju koju ulažete. Želimo Vam pun uspeh u Vašem veoma teškom i odgovornom radu. Prenosimo vam srdačne pozdrave Predsednika SJK Ronalda Lodera, koji je upoznat sa svime što ste do sada učinili u Srbiji", navodi se u pismu koje su potpisali izvršni potpredsednik SJK Maram Stern i Savez jevrejskh opština.

U pismu se navodi da SJK i SJO prate sve mere koje Srbija sprovodi u cilju sprečavanja širenja epidemije, uz konstataciju da su sve države sveta u neprekidnoj borbi na suzbijanju pandemije i da je u nestašici svakovrsne medicinske opreme i sredstava svaka pomoć dobrodošla.

Kako Tanjug saznaje, Savez jevrejskih opština Srbije je u saradnji sa Svetskim jevrejskim kongresom uplatio u korist RFZO 70.000 evra.

Tanjug

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR