Glas Javnosti

Sve veći broj mališana obolelih od korone: U NIŠU HOSPITALIZOVANO DESETORO DECE SA SIMPTOMIMA KORONE...

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Broj pacijenata obolelih od korone svakodnevno raste. Među obolelima sve više i dece, svaki dan po 20-30 novih slučajeva. U Nišu jos uvek ima mesta za hospitalizaciju pacijenata.

U četiri kovid bolnice u Nišu ima mesta, ali se broj pacijenata sa korona virusom svakodnevno povećava za 20 do 30.

omoćnica direktora Kliničkog centra Niš Miroslava Živković kaže za RTS da su do jutros hospitalizovana 324 pacijenta, od kojih je 121 pozitivan na kovid 19.

-  Hospitalizovano je desetoro dece od kojih je četvoro pozitivno. Na ventilaciji se nalaze teški pacijenti, njih je 11 i oni se uglavnom leče svim priznatim standardnim metodama - dodala je Živkovićeva.

 Kao referentni centar za jugoistok Srbije, u ovoj ustanovi se zbrinjavaju svi kovid ali i pacijenti koji nisu pozitivni na korona virus.

- Naša situacija je vrlo specifična i teška, imajući u vidu da moramo da vodimo računa i o ukrštanju čistih i nečistih puteva. Mesta trenutno ima u 4 kovid bolnice, i nadam se da ćemo uspeti da zadovoljimo ovako velike potrebe regiona koji pokrivamo, a to je oko 2,5 miliona stanovnika - kazala je Živkovićeva.

Dodala je da svi kadrovski resursi leče i jedne i druge pacijente:

- To je prilično teško, imajući u vidu da nemamo dovoljno lekara, odnosno veoma nam znači pomoć mladih lekara koji su došli  i koji nam pomažu u zbirnjavaju kovid pacijenata.

Situacija je specifična i teška.

(Izvor: Srbija Danas)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR