Glas Javnosti

SVE SMO JAČI I JAČI: Danas je 26 godina od prvog broja GLASA JAVNOSTI!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Danas je 26 godina od izlaska prvog broja Glasa javnosti!

Glas javnosti je prvi put izašao na na Vaskrs  20. aprila 1998.godine!

Nacionalni dnevni list štampao se u Beogradu od 20. aprila 1998. godine, kada je izašao prvi broj pod nazivom Novi Blic, odnosno od 25. aprila 1998, kada je izašao prvi broj pod imenom Glas javnosti.
 


Glas je bio obnovljeno izdanje istoimenih dnevnih novina čiji je prvi primerak izašao u Kragujevcu, 15. jula 1874. godine

Pokretač novina je pionir srpskog izdavaštva, veliki pregalac Radisav Raja Rodić, istovremeno i pokretač dnevnih novina Kurir, nedeljnika Stil i mnogih drugih novina i časopisa.
 

Osnivač Glasa javnosti: Radisav Raja Rodić  (Foto: Jutjub)

Glas javnosti je list koji je uneo neverovatnu živost u medijskom prostoru Srbije i koji je izneo najveći teret u borbi protiv režima Slobodana Miloševića, 1998, 1999. i 2000. godine.

Zbog tekstova u kojima se oštro kritikovao Miloševićev režim, za te tri godine novinari, urednici, direktori i najviše pokretač Glasa javnosti Raja Rodić bili su izloženi, državnom, finanansijskom, političkom i fizičkom teroru.
 

(Foto: Jutjub)

Novine su zadržale kritički stav prema svim Vladama Srbije, na čelu sa SPS, DSS i DS.I danas kritikujemo aktuelnu vlast SNS.

I danas posle 26 godina, mi smo u punoj snazi, sve jači i jači! Jednom rečju - NEUNIŠTIVI! 

Poštovani čitaoci, budite i dalje uz nas!


Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR