Glas Javnosti

SVE OZBILJNIJA KLINIČKA SLIKA PACIJENATA U KRAGUJEVCU: Broj hospitalizovanih veći nego ikad

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Direktor Kliničkog centra Kragujevac dr Predrag Sazdanović, kaže da će se prvi pravi efekti mera videti za dve nedelje, a navodi i da je klinička slika pacijenata izmenjena.

-Od lakših oblika koje smo imali u martu sada imamo pacijente sa težom klinickom slikom. Primetili smo da je povećan broj pacijenata u ambulantama. Juče smo imali veći broj pacijenata nego ikada koje smo primili u istom danu. Više se javljaju Kragujevčani iz regiona Šumadije nego ranijih dana- istakao je Sazdanović .

On je naveo i da Klinički centar u Kragujevcu mora da bude spreman da izdrži povećan broj pacijenata koji zahtevaju dijagnostiku i lečenje.

-Mi smo ovako nešto i očekivali i pripremali se za ovakve stvari. Naš klinički centar pokriva šest regiona i u obavezi smo da pružamo pomoc i drugim regionima- navodi Sazdanović.

Lekari iz Kragujevca su, kaže, prvi pritekli u pomoć kolegama iz Novog Pazara.

Ističe da je ovo kao da imate partiju šaha sa virusom.

-Mi smo još pre deset dana iz ministarstva zdravlja dobili novih 15 respiratora. Pretvorili smo Kliniku za neurologiju u kovid bolnicu, i povećali kapacitete za preko 20 mesta, na preko 240 mesta u ovom trenutku. Sve to skupa je samo priprema za ono što nas očekuje u narednih deset ili 15 dana. Mi smo potpuno spremni, ali sve zavisi od stanovništva. Ako postoji odgovornost prema sebi i zajednici, onda sistem može da izdrži pritiske- napomenuo je Sazdanovic.

Kada je reč o privremenim bolnicama, navodi da očekuje pozitivan odgovor iz Republičkog kriznog štaba.

(Izvor: Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR