Glas Javnosti

SVE BLIŽE SRBIJI MAJMUNSKE BOGINJE : Ima li razloga za brigu, potvrđene u još jednoj zemlji

Društvo
Autor: Glas javnosti

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" sprema uputstvo koje će poslati zdravstvenim ustanovama kako bi lekari znali da prepoznaju boginje

Majmunske boginje, koje su se pojavile u 17 zemalja, sve su bliže Srbiji, nakon što je jutros objavljeno da je prvi slučaj registrovan i u Sloveniji, kod muškarca koji je stigao sa Kanarskih ostrva. Pojedine zemlje već su zbog njih uvele stroge kontrole, a Belgija i karantin, a kada je reč o Srbiji kako Telegraf.rs prenosi, zdravstvena kontrola na svim aerodromima nije ni prestajala, a ovo je razlog više da tako i ostane.

Istovremeno, Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" sprema uputstvo koje će poslati zdravstvenim ustanovama kako bi lekari znali da prepoznaju boginje. 


Telegraf.rs se i sam uverio na beogradskom aerodromu da je granična sanitarna inspekcija na svom radnom mestu.

- Dežurstva i njen rad na aerodromima nije prestajao. Kontrola proteka u međunarodnosm saobraćaju se odvija po uobičajenom režimu rada a ako bude nekih posebnih situacija, postupaće po upustvima i preporukama Svetske zdravstvene organizacije i na osnovnu Instituta "Batut" - kaže izvor za Telegraf.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR