Glas Javnosti

Svakog dana jedno dete oboli od raka, naručivanjem ceđenog soka možete im pomoći

Društvo
Autor: Glas javnosti/rts

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka ove godine obeležava Zlatni septembar - mesec posvećen borbi protiv raka kod dece.

U Misiji NURDOR-a je da obezbedi najbolje moguće uslove lečenja i života dece obolele od raka, a od neizmerne važnosti je podrška zajednice. Zato će ovog septembra postojati mogućnost da se veliki broj ljudi uključi u misiju i podrži ovu borbu. Ko može, i na koji način da pomogne?

Zahvaljujući volonterima, mladima koji su se kao deca lečili od malignog oboljenja, u akciju "Zdravi petak - Healthy Friday" uključeni su ugostiteljski objekti širom Srbije.

Svakog petka u toku septembra 50 odsto prihoda od prodatih ceđenih sokova iz svog menija oni će donirati NURDOR-u. U akciju je zasad uključeno četrdesetak ugostiteljskih objekata.

Prikupljeni novac će se iskoristiti za održavanje psihosocijalnh radionica za sve koji se leče ili su okončali rečenje, kaže inicijator akcije Dušan Zlatanović.

Volonterka Nurdora Bojana Mitić podseća da svake godine 350 dece u Srbiji oboli od raka - zbog toga se organizuju razne akcije, roditeljske kuće koje olakšavaju porodicama iz unutrašnjosti da budu sa svojom decom tokom lečenja, rehabilitacioni kampovi za period nakon lečenja, radionice šoljice kafe namenjene roditeljima gde dobijaju podršku lekara, psihologa i volontera.

Spisak kafića i restorana koji učestvuju u akciji "Zdravi petak"

Beograd:
Supermarket Deli
Coffee, tea & symphaty (Balkanska i Višnjićeva)
Milky
Restoran KOLO
Dalton (Zemun)
Restoran 44 north
Dolcino (Miljakovac, Dorćol, Vračar)
Restoran Oliva
Rustique Senjak
Crveni petao
Novi Sad:
Pascal
Concept Pause
Velvet
Restoran Sat
Kuća mala

Poziv na akciju biće otvoren celog meseca, kako za goste lokala, tako i za vlasnike.

Za nekoliko dana biće počeće i Kamp Velikih heroja na Kopaoniku, namenjen svim mladima (18 do 26 godina) izlečenim od kancera.

"Kamp Velikih heroja je veoma posebno mesto, jer je velika privilegija svedočiti koliko su naši mladi izrasli u divne i zaista posebne ljude. Verovatno ne postoji ni jedno drugo mesto na kom je u isto vreme toliko empatije, topline i pozitivne energije", navodi se na sajtu NURDOR-a. 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR