Glas Javnosti

SVAKI SRBIN KOME OBRAZ VREDI VIŠE OD PROSVETNE PLATE! Podrška kolege smenjenom nastavniku, SRPČIĆI pokrenuli peticiju za odbranu (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Vest o suspenziji nastavnika koji je na "Instagramu" postavio sliku sa svojim učenicima uz komentar "Srpčići moji" i podignuta tri prsta, pokrenula je lavinu podrške učenika i kolega.

Naime, nastavnik hemije Miloš Stojnić iz novosadske OŠ "Branko Radičević" suspendovan je zbog fotografije na kojoj se slikao sa đacima kojima je, kako je navedeno u prvobitno objavljenoj vesti, sugerisao da podignu tri prsta. Tu fotografiju je potom podelio na Instagramu uz natpis "Srpčići moji".

Nakon toga došlo je do reakcije pojedinih roditelja i javnosti na društvenim mrežama. 

Direktorka pomenute škole suspendovala je nastavnika Stojnića, a Ministarstvo prosvete je osudilo ovaj postupak nastavnika i istaklo da će ga sankcionisati. 

Međutim, novosadskom "Nportalu" javili su se roditelje dece koja pohađaju navedenu školu i izneli drugu stranu priče.

Roditelj devojčice koja pohađa OŠ "Branko Radičević" je ispričao je portalu kako su deca pokrenula peticiju da se zaštiti Srojnić koga nazivaju - "omiljenim nastavnikom". 

Takođe, sva deca sa sporne fotografije su po njegovim saznanjima potpisala izjavu sa dve stavke u kojima se kaže:

- Hteli smo zajedničku sliku sa nastavnikom hemije

- u mojoj grupi niko se nije osećao loše

Ona dodaje i kako deca ističu da ih niko nije naterao i čude se šta je sporno u komentaru "Srpčići moji", postavljajući ironično pitanje "nismo valjda vanzemaljci u sopstvenoj zemlji". Čitateljka portala je navela da je čitavu priču pokrenula, zapravo, jedna majka.

Suspendovanom nastavniku hemije Milošu Stojniću iz novosadske OŠ "Branko Radičević" stigla je podrška i od kolege Miloša Bobića, koji je na društvenim mrežama okačio fotografiju decom koja drže skupljena tri prsta.

Nisam uradio ništa herojsko, samo ono što bi trebao svaki Srbin kom obraz vredi više od prosvetne plate. Čast izuzecima koji se nisu setili da podrže kolegu koji je suspendovan jer je u svojoj zemlji naglasio da je Srbin. Ima nas i ćeraćemo se - napisao je on ispod fotografije sa decom, najverovatnije u jendoj od učionica škole.

BONUS VIDEO: Surova životna ispovest devojke sa albinizmom i priča o ljudima koji “nisu po standardima”

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR