Glas Javnosti

Suzbijanje krpelja se nastavlja sutra: Evo koje će biti lokacije

Društvo
Autor: Glas javnosti

Naglasili su da se za suzbijanje ovih zglavkara koristi preparat koji je registrovan od Ministarstva za zaštitu životne sredine

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP Gradska čistoća Beograd će sutra nastaviti sprovođenje akcije suzbijanja krpelja na javnim zelenim površinama na teritoriji Beograda i obuhvatiće javne zelene površine Košutnjaka i Pionirskog grada.

Kako je saopšteno, akcija suzbijanja krpelja će se sprovoditi u periodu od osam do 14 sati.

Dinamika suzbijanja krpelja zavisi od rezultata monitoringa i vremenskih uslova jer je aktivnost krpelja uslovljena temperaturom i vlagom kao i dužinom dana, a njihova brojnost iz godine u godinu varira u zavisnosti od klimatskih uslova.

U našim krajevima aktivnost krpelja se javlja u dva perioda, u toku proleća i jeseni. Za vreme visokih letnjih, kao i niskih zimskih temperatura aktivnost krpelja opada.


Naglasili su da se za suzbijanje ovih zglavkara koristi preparat koji je registrovan od Ministarstva za zaštitu životne sredine i koji je upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda, pa tako građani nemaju razloga za strah.

"Apelujemo na sugrađane da ekipama koje sprovode tretmane suzbijanja krpelja omoguće nesmetan rad kao i pčelare da preduzmu potrebne mere za zaštitu pčela tokom sprovođenja tretmana", navodi se u saopštenju.


Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR