Glas Javnosti

Sud o Subotičaninu kojem je hobi da suši zastave: Nije kriv

Društvo
Autor:

Više javno tužilaštvo u Subotici odbacilo je krivičnu prijavu protiv I. M. (51) iz Subotice koji je bio osumnjičen za izazivanje nacionalne, rasne, verske mržnje i netrpeljivost kada je na dan Uskrsa ove godine na terasi stana razvio zastavu Hrvatske.

Tada je u javnosti bilo poručeno da je isti muškarac puštao nacionalističke pesme, međutim na sudu to niko nije mogao da potvrdi.

Zbog nedostatka dokaza VJT je 12. juna odbacilo prijavu.

 - Prijava je odbačena jer nema elemenata krivičnog dela. Isticanje zastave strane države nije krivično delo. Saslušali smo sve svedokei i niko nije mogao da potvrdi da je čuo pesme pevača Tompsona, a što je bila ključna stvar u ovom predmetu. Postupili smo po zakonu, ovde nema elemenata za krivičnu prijavu – kaže za “Blic” Branislav Rankov, zamenik višeg javnog tužioca u Subotici.

Kako je “Blic” objavio 14. aprila, u subotičkom naselju Prozivka, na jednom od balkona nalazila se hrvatska zastava. Nekolicina ljudi, prolaznika i komšije su tada tvrdili da se iz tog stana čuju nacionalističke pesme Tompsona, kontraverznog hrvatskog pevača.

 Prema nezvaničnim informacijama Suotičanin je u svoju odbranu izjavio da je hrvatsku zastavu sušio na terasi nakon što je oprao. Zanimljivo je što sada, već nekoliko nedelja, na istoj terasi “suši” srpsku zastavu.

(Izvor: Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR