Glas Javnosti

STUDENTSKI PROTEST: ŠARČEVIĆU, ČEKAMO TE PRED SKUPŠTINOM! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući večeras na RTS najavio je da će u okviru pooštravanja mera za suzbijanje koronavirusa biti zatvoreni i svi studentski domovi u Beogradu. Ova vest izazvala je ogorčenje studentata iz svih domova u Beogradu koji su zbog toga izašli na ulice i krenuli ka Skupštini Srbije gde ih se nešto pre ponoći okupilo nekoliko hiljada.

Okupljanje studenta krenulo je još u Studentskom gradu, za vreme emisije gde su budući akademci izrazili nezadovoljstvo ovom odlukom. Oni su zatražili da ona bude poništena. Novobeogradskim kolegama ubrzo su se priključili i studenti iz ostalih domova sa Zvezdare, Karaburme, Voždovca i Bulevara kralja Aleksandra.

Većina njih je odmah krenula u blokadu ulica, a zatim i u protestnu šetnju do parlamenta gde su se okupili.

Mnogi su na pominjenje predsednika i njegove odluke vikali “uaaaa” i oštro reagovali povicima negodovanja na optužbe nadležnih da su oni krivci za širenje koronavirusa u Beogradu.  Okupljeni studenti počeli su da pevaju pesmu Vidovdan, a među okupljenima je viđen i narodni poslanik Srđan Nogo.

Studenti se i dalje ne razilaze. Veći broj je i dalje okupljen ispred parlamenta. Okupljeni studenti i dalje čekaju da li će da se pojavi ispred Skupštine ministar prosvete Mladen Šarčević.

Za sutra u 10 časova zakazan je veliku studentski protest na Studentskom trgu u Beogradu. Organizatori, pozivaju sve studente i profesore da im se pridruže kako bi zajedno izrazili nezadovoljstvo povodom najavljenih mera koje utiču direktno na položaj studenata.

(Izvor: Nova.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR