Glas Javnosti

STUDENTI NAJAVILI PROTESTE: Peticija predata Ministarstvu prosvete

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Peticiju "Zaštitimo studente" potpisalo je preko 6 hiljada studenata, a njihovi predstavnici predali su je Ministarstvu prosvete. Oni su najavili da ukoliko se njihovi zahtevi ne uvaže, oraganizovaće proteste.

-Znamo da zbog virusa korona nije vreme za proteste, ali to je jedino što možemo da uradimo- izjavila je Kristina Urošević, navodeći da je prikupljanje potpisa za peticiju počelo dva dana pre nego što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio pražnjenje studentskih domova, što je iniciralo protest studenata.

Od Vlade se traži dodatni ispitni rok, besplatno testiranje studenata na prisustvo koronavirusa, ostanak u studentskim domovima u skladu sa epidemiloškim merama, dodatni rok za kolege koje su bile zaražene i mogućnost polaganja prijemnog ispita za maturante čije je zdravlje bilo narušeno virusom, pa nisu mogli izaći na prijemni.

Nikola Arsenić je rekao da peticija predstavlja akt solidarnosti sa obolelim studentima i budućim brucošima.

-Odgovori države su bili konfuzni i nisu bili dobri. Ova situacija će podstaći još veći odlazak mladih iz Srbije, ali ne zbog školovanja, već radi obezbeđenja egzistencije. Nadamo se da će država umeti da odgovori- izjavio je Arsenić. 

(Izvor: N1)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR