Glas Javnosti

UHAPŠENI STUDENTI NA SLOBODI: Dočekalo ih 200 ljudi ispred CZ! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Oko dve stotine građana i danas se okupilo ispred zgrade Centralnog zatvora u Bačvanskoj ulici u znak podrške nezakonito uhapšenima u demonstracijama ispred Skupštine, zahtevajući da oni odmah budu pušteni na slobodu. Desetak studenata je izašlo iz zatvora pre 17 časova.

Okupljeni nose transparente “Šta ćete kada ostanete bez suzavca”, “Novac u zdravstvo, ne u policiju”, “Hvatajte lopove a ne borce”.

Skandiraju “Pustite ih sve”, “Bando lopovska sve si prodala”,  “Škole, fabrike,zdravstvo penzije, ali vratićemo sve!”.

Okupljenim građanima podršku pružaju Radomir Lazović iz Inicijative “Ne davimo Beograd”, profesor Filizofskog fakulteta Jovo Bakić, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac i Miran Pogačar, jedan od vođa protesta u Novom Sadu, koji je i sam privođen, a koji je član  Združene akcije “Krov nad glavom”.

“Dobili smo informaciju da je pušteno 10 ljudi, studenata i da više puštanja danas biti neće!!!”, rekla je Ivana Jelić iz Združene akcije “Krov nad glavom” čija su trojica aktivista takođe uhapšena.

Aktivisti Združene akcije “Za krov nad glavom” – Vladimira Mentusa, Igora Šljapića, Maria Markovića  uhapšeni su bez ikakvog razloga uhapšeni, prebijeni od strane policije i osuđeni na 30 dana zatvora.

Ona je dodala da će protest biti nastavljen.

Među privedenima, koji su danas izašli iz Centralnog zatvora, je i Mario Marković član Združene akcije “Krov nad glavom”. Njega je ispred zatvora sačekala majka.

(Izvor: Nova.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR