Glas Javnosti

СТУДЕНТИ СКИЈАЈУ НА КОПАОНИКУ ТОКОМ ВАНРЕДНОГ СТАЊА

Društvo
Autor: Тањуг

Скијалишта на Копаонику су отворена, иако је проглашено ванредно стање и забрана рекреативних спортова због опасности ширења корона вируса, а како Тањуг сазнаје тренутно се на српској планини налази и више од 100 студената из Новог Сада на едукативним и рекреативним активностима.

Информацију да су студенти на Копаонику потврдио је и председник Универзитетског спортског савеза Новог Сада Марко Гушић и најавио да ће ускоро званично реаговати. Због проглашења ванредног стања у Србији су обустављене све спортске активности, прекинута су првенства, професионални спортисти су код куће, а забрањен је и рекретативни спорт, као и рад теретана.

Директор предузећа "Скијалишта Србије" Дејан Ћика, најавио је да ће скијалишта на Копаонику остати отворена све док од Владе не добију другачију инструкцију.

"Кад и ако будемо добили инструкцију, ми ћемо прекинути. Раде и хотели, све је прилагођено тренутној ситуацији, али морам да вам кажем да то нису организована спортска дешавања, него људи појединачно скијају на отвореном", рекао је Ћика.

Текстови о примерима из Италије у медијима ових дана потврђују овакву неодговорност која је допринела шиирењу корона вируса, као што је фотографија препуних четвороседа на жичарама, јер су млади затварање школа и факултета схватили као изненадни распуст и кренули, између осталог на скијање.

Њима су се током викенда придружили родитељи, док их влада није затворила. Најнеодговорнији су се, пишу италијански медији, потом пребацили на француска скијалишта.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR