Glas Javnosti

Studenti Ekonomskog fakulteta među osam najboljih timova

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Studenti Ekonomskog fakulteta plasirali su se među osam najboljih timova u regionalnom finalu takmičenja „CFA Institute Researć Challenge”.

o je prestižno takmičenje iz oblasti fundamentalne investicione analize, koje svake godine organizuje CFA Institut.

Ove godine zbog svetske pandemije korona virusa, a radi bezbednosti svih učesnika, takmičenje je održano digitalnim putem.

Tim studenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu koji su činili Anđela Božinović, Natalija Bogdanović, Nevena Erić, Marko Kolar i Isidora Vučković učestvovali su u regionalnom finalu za područje Evrope, Bliskog istoka i Afrike. Od ukupno 48 timova, predstavika renomiranih fakulteta iz Grčke, Norveške i Finske, studenti iz Srbije uspeli su da se plasiraju u finalnu rundu, a potom i među osam najboljih.

Zadatak je bio da studenti predstave svoje rešenje za poslovni problem koji je zahtevao procenu vrednosti akcije akcionarskog društva Galenika - Fitofarmacija, s preporukom da li akciju treba kupiti, prodati ili zadržati.

Studente su predvodili industrijski mentor Nikola Marković i akademski mentor prof. dr Dragan Lončar.

"Drago nam je što smo imali prilike da se takmičimo sa prestižnim evropskim univerzitetima. Iako se nismo plasirali u finale globalnog takmičenja, sve ovo smatramo velikim uspehom i napretkom, kako na našem personalnom nivou, tako i na nivou fakulteta i samog CFA Researć Challenge -a u Srbiji“, istakla je Natalija Bogdanović, predstavnica tima, navodi se u saopštenju.

Za postignut uspeh studenti posebno zahvaljuju mentorima, Nikoli Markoviću i profesoru Draganu Lončaru, koji su ih kako ističu, podržavali, usmeravali i motivisali od samog početka takmičenja.

Tanjug

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR