Glas Javnosti

STRPELI SMO SE I ŠTA SAD? Nakon DVA MESECA i dalje traju radovi u glavnoj ulici u Mladenovcu: ’Šminkaj mladu da je udamo’ (VIDEO) (FOTO)

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Nezadovoljni građani Mladenovca svakodnevno se putem društvenih mreža žale na gužve izazvane rekonstrukcijom dela glavne ulice Kralja Petra Prvog.

Početkom meseca nastao je snimnak neverovatnih gužvi, nalik onima na autokomandi, ali ovog puta u sred Mladenovca, ni manje ni više nego u glavnoj ulici.

Ogorčeni građani su se pitali zašto, ako već ne postoji mogućnost saniranja u dogledno vreme, nadvožnjak ’koji je u stanju raspada’, nije zatvoren, već trpi ogromno opterećenje izazvano gužvama i zastojima na ovoj deonici puta.

A podsećamo, na zvaničnoj internet stranici Opštine Mladenovac, stoji saopštenje od 21. avgusta ove godine, u kom mole građane da se strpe jer je u toku rekonstrukcija saobraćajnice od nadvožnjaka do hotela Selters, u dužini od 1.070 metara.

-U toku je rekonstrukcija saobraćajnice od nadvožnjaka do Instituta za rehabilitaciju Selters i raskrsnice ka Koraćici. Radove finansira Javno preduzeće ’Putevi Srbije’, a izvodi ih preduzeće ’Štrabag’- stoji u saopštenju za javnost na zvaničnoj internet stranici Opštine Mladenovac.

-Zamolio bih sugrađane za strpljenje dok traju radovi. U narednih nekoliko dana biće odrađena nova hidroizolacija nadvožnjaka i time će, kako su zaključile nadležne službe koje su izašle na teren, rekonstrukcija biti kompletna, a građani će dobiti bezbednu i adekvatno uređenu saobraćajnicu- rekao je predsednik opštine Vladan Glišić.

Napominjemo, ovo saopštenje objavljeno je za građane pre tačno dva meseca.

Kada se naizgled činilo da su radovi pri kraju, 10 oktobra na Fejsbuku je osvanuo novi snimak sa nadvožnjaka, na kom se odlično vide ‘rezultati’ minulih radova koji su trajali duže, mnogo duže, nego što se očekivalo i najavljivalo.

‘Šminkaj mladu da je udamo’, jedan je od brojnih komentara koji je osvanuo ispod snimka, koji svedoči traljavo obavljenom poslu.

Svi rokovi su probijeni, posao nije urađen, obećanja nisu ispunjena.

Danas stižu nove informacije sa terena, nadvožnjak čija je rekonstrukcija obećavana u kratkom vremenskom preiodu sada radi sa jednom zatvorenom kolovoznom trakom.

Postavljeni su znakovi za radove na putu, dodatna signalizacija, a ljudi i dalje stoje zaglavljeni u gužvama na ovom delu glavne ulice. Saobraćaj se pusta naizmenično.

Svima je već jasno da se ova ‘popravka’ neće skoro završiti.

Inače ovo nije jedina rekonstrukcija u Mladenovačkoj opštini čiji su rokovi probijeni, još gora situacija dešava se na mostu ka Jagnjilu, selu Mladenovačke opštine, čija rekonstrukcija se čeka godinama.

Čekamo 30. novembar da vidimo hoće li se u ovom slučaju ispoštovati rok i konačno otvoriti most, pa da svečano presečemo vrpcu.

Izvor: Facebook/Jagnjilo 'Vesti on-line'

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP