Glas Javnosti

STROGO POVERLJIVO! BOMBA UPOZORENJE SMEDEREVU! Investitor će razoriti grad, samo u prvom talasu 10 mrtvih!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Lokalnoj smederevskoj vlasti predata je studija pod nazivom "Procena rizika od katastrofa u Smederevu" koju je izradio Sektor za vanredne situacije MUP-a.

Ni malo pozitivna policijska studija, završena u februaru, označava slovenačku firmu, koja prevozi gas kroz centar grada, kao ogromnu opasnost po život Smederevaca. U slučaju jezive nesreće neviđenih razmera, procenjuje MUP, samo u prvom talasu poginulo bi 10 građana!

U dokumentu se navodi da je napravljen mogući scenario za eksploziju tri vagona sa tečnim naftnim gasom i to na peronu železničke stanice. Kako se dalje navodi, sama ekslozija bi na licu mesta ubila 10 ljudi i teško povredila 70. U udarnom talasu, koji bi u prečniku od 600 metara teško oštetio sve građevine, uključujući viševekovnu srpsku tvrđavu, muzej i crkvu. Šteta u nepokretnostima bila bi veća od 560 miliona dinara.

Pruga za transport prostire se duž obale Dunava od Stare železare, preko centra grada i završava se u skladištu slovenačke kompanije Petrol LPG, čiji su predstavnici Bojan Kocić i Miljko Vlačić.

Apokaliptična procena se odnosi samo u slučaju eksplozije TRI VAGONA, a lokacija je udaljena od stambenih zgrada minimum 200 metara. U okolini pruge su i dečije igralište, gradsko šetalište, a okolina je često prepuna ljudi. Ključna preporuka ove studije je:

- Transport gasa je potrebno odmah izmestiti iz centra grada.


Iskliznuće vagona sa opasnim materijama

U gradskoj vlasti kriju ovaj dokument. Niko se ne oglašava a ni građani nisu obavešteni o opasnostima u slučaju iskliznuća vagona za gasom? "Glas javnosti" je potražio odgovore iz vlasti u Smederevu ali odgovora još nema.


Prikupljanje potpisa za proterivanje opasnog transporta iz centra Smedereva

Nikole Krstića, iz Pokreta "Tvrđava", navodi da je fokus njihove borbe usmeren na "hitnoj zabrani transport gasa kroz najfrekventniji deo Smedereva, kako ne bi se izbegla nesreća neviđenih razmera".


- Zbog toga, svakog dana u Smederevu prikupljamo potpise građana kako bi se uvela momentalna zabrana distribucije gasa tim železničkim putem - navodi Krstić.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR