Glas Javnosti

STROGE MERE U SABORNOJ CRKVI: Vernici NEĆE MOĆI da CELIVAJU patrijarha, ni kovčeg

Društvo
Autor: Glas javnosti

Sveštenik Saborne crkve Dragan Šovljanski saopštio je da će telo patrijarha Irineja biti na kratko izloženo dok bude trajao pomen i da vernici moraju da poštuju epidemiološke vere prilikom ulaska u crkvu.

Telo patrijarha Irineja biće uneto u Sabornu crkvu danas oko 8.30 i izloženo za vreme liturgije povodom slave te crkve, nakon čega je planiran kratak pomen, a onda bi telo trebalo da bude preneto u Hram Svetog Save.

Iz Saborne crkve kolona sa telom patrijarha će krenuti oko 11:30 ka Hramu Svetog Save, ispred kojeg će ga dočekati pripadnici Vojske Srbije, a u samome hramu i sveštenstvo Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke, rekao je sveštenik Dragan Šovljanski.

- Za 12:30 zakazan je pomen u hramu Svetog Save nad telom blaženopočivšeg patrijarha, a nakon toga tokom celog dana i noći beogradski sveštencii će čitati sveta jevanđelja nad odrom - rekao je Šovljanski.

Liturgija za upokojenje počinje u nedelju u 9 časova i služiće se u centralnom delu hrama gde će biti izloženo telo patrijarha. Šovljanski je napomenuo da u skladu sa preporukama Kriznog štaba i svim epidemiološkim merama, neće biti moguće celivanje tela patrijarha.

- Narod će moći da uđe na zapadni stranu hrama na centralni ulaz i da priđe na nekoliko metara od tela, da se pokloni i ponovo da izađe napolje - napomenuo je sveštenik

Pozvao je sve vernike da nose maske, da se ne zadržavaju previše i ne prave gužve. Patrijarh će biti sahranjen u nedelju u kripti hrama Svetog Save nakon liturgije i opela.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR