Glas Javnosti

STRAŠNO! OSMACI ZLOSTAVLJALI DEČAKA PA REKLI DA JE ŠALA: Terali ga da skine pantalone i radili gnusne stvari

Društvo
Autor: Glas javnosti

Okolnosti i zbog čega su dva učenika 8. razreda OŠ „Dušan Jerković“ u Užicu napostvovala svog školskog druga u svlačionici se ispituju. Protiv njih je poveden vaspitno-disciplinski postupak zbog vršnjačkog nasilja, a prema nezvaničnim informacijama do kojih smo došli, oni su to uradili „u šali“.

Ovo nasilje se desilo u drugoj polovini februaru, u svlačionici škole, kada su, kako nezvanično saznajemo, dvojica njih terali trećeg dečaka da skine pantalone i gaće i ljubila ga pogrudima.

Prema rečima prijateljice majke napostvovanog dečaka, majka ne želi da bilo šta priča o tom slučaju.

– Čeka da se završi postupak koji je škola povela i veruje da će počinioci biti adekvatno kažnjeni. Inače, dete ne ide u školi – rekla je prijateljica.

Direktorka škole Mirjane Maksimović je rekla da su pokrenuti svi potrebni protokoli i vaspitno-disciplinski postupci koji su u toku.- Odmah po saznanju o slučaju nasilja koji se dogodio, škola je preduzela sve potrebne radnje u skladu sa propisanim zakonskim aktima: prikupljanje informacija, obaveštavanje roditelja, sastanak Tima za zastitu dece/učenika od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, kojem su, po pozivu škole, prisustvovala i dva predstavnika Policijske uprave Užice i obaveštena je Školska uprava Užice. Pokrenuti su vaspitno-disciplinski postupci i oni su u toku. Izrađeni su operativni planovi zaštite za sve učesnike i oni se sprovode – navela je direktorka Maksimović.

Ona kaže da je škola u “dosadašnjem delovanjima postupila i u narednom periodu će postupati u skladu sa propisanim zakonskim aktima i Pravilnikom o protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje”.

Ovaj događaj se već pročuo u gradu, pa je i na to reagovala direktorka.

- S obzirom na to da pojedinci govore o zataškavanju, "guranju pod tepih", nereagovanju i neobaveštavanju od strane škole, napominjem da je škola odmah odreagovala, preduzela zakonom propisane radnje, obavestila sve one koje je trebalo da obavesti i da čini sve u interesu dece – dodala je direktorka Maksimović.

Glas javnosti/Kurir

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR