Glas Javnosti

STRAŠNO! JOŠ JEDAN SLUČAJ PREMINULE BEBE! Roditelji skrhani: Beba po rođenju dobila ocenu 9, a posle tri dana je umrla…

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ko je i gde zakazao, pitanje je koje od tada muči majku koja je izgubila svoju bebu.

Nišlijka Marija Perić 19. januara, iz rizične trudnoće rodila je zdravu bebu, koja je po rođenju dobila ocenu 9. Već sutradan, prema svedočenju majke, beba je zbog znakova žutice podvrgnuta fototerapiji, da bi joj ubrzo bilo javljeno da se beba zagrcnula usled dohranjivanja, ali su je lekari uverili "da će sve biti u redu". Ipak, nastupile su za majku nerazjašnjene komplikacije, pa bebu prebacuju na Dečiju kliniku. Tu beba umire od teške infekcije pluća. Ko je i gde zakazao pitanje je koje od tada muči majku koja je izgubila svoju bebu.

Iako je trudnoća bila rizična, a beba rođena malo pre vremena, bila je potpuno zdrava. Majci su bebu doneli posle 18 sati.

Bilo je sve super, beba je malo sisala, malo dohrana dok smo ušli u ritam. Kasnije postaje žućkasta i više spava, pa je odvode na fototerapiju. Ne brinem jer znam da nije jedina koja ima žuticu. Ipak posle 12 sati javljaju mi da se zgrcnula tokom dohranjivanja, da je pomodrela i da su morali da joj čiste respiratorne puteve, da je aspiriraju i da joj daju malo kiseonika - svedoči majka za Južne vesti.

Uveravali su je, kaže, da se takve stvari dešavaju i da će sve biti u najboljem redu. Umesto toga, kako objašnjava, beba je dobila temperaturu i saturacija je počela da pada, pa je odlučeno da se beba prebaci na Dečiju kliniku gde će joj biti ukazana sva neophodna pomoć.

Beba nije bila toliko loše kada su je prebacili, međutim kroz 15 minuta stigli su veoma loši rezultati i doktori sa Dečije klinike nisu mogli da veruju. Kako su mi rekli, u plućima je nađen strani sadržaj odnosno mleko i rečeno mi je da će to moći da reše antibioticima i zaista sam osećala da lekari sa Dečije klinike daju sve napore - kaže majka.

Poslednji rezultati ukazivali su na tešku infekciju pluća zbog koje je, nažalost, nakon 24 sata provedenih na Dečijoj klinici, beba preminula. Majka ističe da nije dobila obašnjenje kada je nastupila infekcija, kako je rekla - ni lekari nisu znali.

O tome da li je došlo do propusta i čijeg, kao i da li je pokrenuta unutrašnja kontrola upitan je i Univerzitetski klinički centar, odakle kažu da će sve navode ispitati.

Uprava niškog Univerzitetskog kliničkog centra, odmah po dobijanju saznanja o navedenom događaju, zajedno sa nadležnim službama, formirala Komisiju za unutrašnji stručni nadzor, koja će detaljno ispitati hronološki sled događaja i utvrditi sve činjenice, nakon čega će, naravno, o svemu tome porodica biti obaveštena - navode iz UKC-a.

Roditelji skrhani situacijom koja ih je zadesila, kažu da slučaj nisu nigde prijavili. Međusobno preispituju situaciju, traže odgovore kako je došlo do toga da zdrava beba nakon tri dana od rođenja premine od teške infekcije i čekaju nalaze obdukcije.

Glas javnosti/Južne vesti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR