Glas Javnosti

STRAŠNE SCENE NA SRPSKIM ULICAMA: U Požegi danima TRUJU pre lutalice!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Sve više se u javnosti pojavljuju slučajevi trovanja pasa lutalica po ulicama srpskih gradova.

- Od pre nekoliko dana nepoznati počinioci na nehuman način, postavljanjem otrovnih mamaca, želeli su da reše opštinu Požega pasa lutalica. Mi smo već zabeležili osmi slučaj da je neko otrovao pse lutalice, obavestili smo nadležne organ, upravu kao i komunalno preduzeće kako bi šinterska služba delovala na terenu i uklonila leševe i psi bili odneti na obdukciju - rekla je predsednica Udruženja za zaštitu životinja "Spasa" iz Požege Zorica Gavrilović.

U Požegi postoji azil za pse, ali i pored toga dolazi do periodičnih pojava većeg broja pasa lutalica na centralnim gradskim ulica, koji u ovom zimskom periodu mogu predstavljati veći problem, jer hranu jako teško pronalaze.

- Za to je samo kriv ljudski faktor, imate dosta neodgovornih vlasnika koji imaju kućnog ljubimca, a vremenom ili im dosadi, ili se sele pa im više nije potreban i jednostavno ih puste na ulicu, što kasnije postaje još veći problem - naglasila je Zorica.

U udruženju ističu da su preduzeli sve mere i obavestili nadležne organe sa kojima ovoga puta imaju dobru saradnju.

- Što se tiče zoo higijene, uspeli smo da napravimo neki dogovor da tokom sedmice uđemo u azil, slikamo pse i da nam objasne odakle su ti psi došli, sa koje teritorije i da li su za udomljavanje - izjavila je Zorica Gavrilović.

Iako se psi lutalice najčešće zadržavaju na gradskim ulicama, pored ugostiteljskih objekata i škola, jer tu najpre mogu pronaći hranu, u udruženju "Spasa" još jednom ističu da rešenje za ovaj problem svakako nije njihovo nasumično trovanje, jer to može dovesti do mnogo drastičnijih posledica.

(Glas javnosti/Rina)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR