Glas Javnosti

ŠTRAJK UPOZORENJA SINDIKATA OBRAZOVANJA! Nastava bez prvog časa u školama: Ne zna se broj obolelih zaposlenih i učenika! (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Zaposleni članovi Sindikata obrazovanja Srbije stupiće sutra u štrajk upozorenja tako što neće biti održan prvi čas u prvoj smeni i prvi čas u drugoj smeni, saopšteno je danas iz ovog sindikata.

U saopštenju se navodi da su štrajkački zahtevi da vlada Srbije od 1. januara 2022. godine počne sa primenom Zakona o platama zaposlenih u javnom sektoru (platne grupe i razredi), a da ako ne počne primena tog zakona za sve zaposlene u obrazovanju budu povećane plate za 15 odsto.

Sindikat obrazovanja Srbije traži i izjednačavanje cene rada za sve delatnosti u obrazovanju, formiranje odeljenja sa manjim brojem učenika u odeljenjima osnovnih i srednjih škola, kao i da se stručni saradnici i nenastavno osoblje finansiraju srazmerno broju odeljenja, odnosno kvadraturi ustanove.

„Zaposleni u obrazovanju skoro dve godine rade u otežanim pandemijskim uslovima i održavaju obrazovno-vaspitni proces u vanrednim okolnostima. Broj obolelih zaposlenih i učenika je nepoznanica, dok su vlada i ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja gluvi na apele sindikata da su prosvetni radnici materijalno i profesionalno poniženi“, navodi se u saopštenju.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR