Glas Javnosti

ŠTRAJK PROSVETARA U NIŠU : Štrajkuju u 43 škole

Društvo
Autor: Glas javnosti

Prosvetni radnici u Nišu, članovi Unije sindikata prosvetnih radnika, započeli su školsku godinu jednodnevnim štrajkom zbog čega drže časove skraćene na 30 minuta, izjavio je predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Niša Vladan Ćirić.

Ćirić je za agenciju Beta rekao da Unija sindikata ima svoje članove u 43 škole na području grada Niša i svi su u štrajku.

„Štrajkom želimo da skrenemo pažnju javnosti na naše zahteve. Tražimo povećanje zarada za 20 odsto, isplatu 50.000 dinara na ime Svetosavskih nagrada, smanjenje broja učenika u razredima na 24 i veće učešće sindikata u donošenju propisa u oblasti obrazovanja i vaspitanja dece“, istakao je Ćirić prenosi Beta


On je podsetio da su prilikom izmena Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja sindikati bili izopšteni, pa je tako doneta izmena koja omogućuje kombinovanje odeljenja od petog do osmog razreda.

Na području Niša, dodao je, za sada nema kombinovanja odeljenja, ali ne znači da ih neće biti u narednim godinama, pošto je promenjen zakon.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR