Glas Javnosti

Stotinu najboljih diplomaca medicine dobilo ugovore o radu. Ministarka: IMAĆE KO DA NAS LEČI

Društvo
Autor: Glas javnosti

Grujičić je ukazala da mladi diplomci moraju biti svesni da je biti lekar profesija, ali i poziv i misija, koja u središte stavlja pacijenta, a ne njih same.

Stotinu najboljih diplomaca medicinskih fakulteta u Srbiji dobilo je ugovore o radu u okviru Programa zapošljavanja najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta "100 najboljih", koje im je dodelila ministarka zdravlja Danica Grujičić.

Grujičić je tom prilikom istakla da svim prisutni diplomcima želi da od najboljih 100 studenata medicine postanu najbolji specijalisti.

- Moje iskustvo pokazuje da su najbolje one karijere koje su se same gradile, a ne one koje je neko proračunato gradio. Postajete lekari u zemlji koja nije bogata, koju muče mnoge bolesti i u vremenu kada niko nije siguran da će biti samo civilni lekar - navela je Grujičić na svečanoj ceremoniji dodela ugovora.

Grujičić je dodala da mladi diplomci moraju biti svesni da je biti lekar profesija, ali i poziv i misija, koja u središte stavlja pacijenta, a ne njih same.

Prisutnima se obratio i diplomac i najbolji akademac Univerziteta u Novom Sadu Dragan Turanjanin koji je svojim kolegama poručio da je neizmerno zahvalan svima koji su doprineli uspehu najboljih studenata.

- Ovaj uspeh nije nikako samo naš i hvala svima koji su pomogli na ovom putu. Hvala svim lekarima i medicinskim sestrama koji su imali razumevanje za nas i sa nama nesebično delili znanja i iskustva - rekao je Turanjanin.

On je jedan od stotinu studenata kog su profesori sa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevci i Prištini izabrali za jednog od najboljih diplomaca u generaciji i dodelili mu ugovor o zaposlenju u okviru programa "100 najboljih".

Zahvaljujući ovom Programu, od 2018. godine do danas zaposleno je 911 doktora i 1.750 medicinskih sestara.

Glas javnosti/K01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR