Glas Javnosti

Stotine građana evakuisano, nestao bračni par iz Studenice, vanredna situacija u 15 opština (FOTO, VDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

U Srbiji je zbog izlivanja reka i poplava u 15 opština na snazi vanredna situacija. U prekidu je saobraćaj na više regionalnih puteva, poplavljena su brojna domaćinstva, stotine građana je evakuisano, a dve osobe vode se kao nestale.

Vanredna situacija je uvedena u Osečini, Krupnju, Loznici, Ljuboviji, Malom Zvorniku, Arilju, Kosjeriću, Lučanima, Ivanjici, Kraljevu, Ljigu, Mionici, Koceljevi, Vladimircima i Trsteniku, navodi RTS.

Bračni par iz Studenice vodi se kao nestao. Naime, pretpostavlja se da su se oni udavili kada su pokušali da napuste kuću.

Spasilačke ekipe iz Kraljeva juče nisu uspele da priđu njihovoj kući, pa je popodne u Studenicu upućen helikopter MUP-a.

Kada su specijalne jedinice MUP-a uspele da uđu u kuću, nisu nikoga zatekle.

U Arilju je kiša prestala, a voda se povlači, a i vodostaj Ibra u Kraljevu jutros je nešto niži.

Foto: Tanjug/ Jaroslav Pap

RHMZ je upozorio da će vodostaji i danas biti u umerenom porastu sa dostizanjem upozoravajućih nivoa na Mlavi, Peku, Timoku, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru, Resavi, kao i na slivu Južne Morave sa pritokama.

U prekidu je saobraćaj na više regionalnih puteva.

V.d. direktora Javnog preduzeća “Putevi Srbije” Zoran Drobnjak izjavio je sinoć za Tanjug da se situacija sa poplavama iz sata u sat menja i da je brzom reakcijom putara sanirano 120 kilometara puteva na kojima je saobraćaj bio u prekidu usled obilnih kišnih padavina.

Foto: Tanjug/ Zoran Žestić

“Najkritičnije je bilo u Zapadnoj Srbiji. Jedan most je pao u Ljuboviji, most je star 50 godina, stubovi su tada projektovani u koritu reke i to je bio problem. Uradićemo devijaciju i postavićemo ponton, da bi za dan-dva saobraćaj počeo da funkcioniše”, rekao je Drobnjak.

On je naveo da je kritično bilo i u Adranima kod Kraljeva, gde je vodostaj reke došao do mosta, u Arilju, Novom Pazaru i Raškoj.

(Izvor Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR