Glas Javnosti

STOP TERORU MANJINE! POČINJE! Srbija u 14 sati ustaje protiv ZAKONA O REFERENDUMU, a ovo su prvi koraci!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Zbog usvajanja izmena Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi u skupštini, Savez ekoloških organizacija Srbije (SEOS) najavio je za subotu, 27. novembar, blokadu puteva širom zemlje.

Blokade će početi u 14 časova i trajati jedan sat, najavljuju iz SEOS-a. Istovremeno, kako dodaju, ova akcija je i svojevrsna opomena u vezi sa Zakonom o eksproprijaciji, koji je takođe na dnevnom redu Skupštine.

SEOS, kao i brojne druge organizacije, udruženja, ekološki aktivisti, političke stranke, prethodnih dana organizovale su masovne proteste na kojima je iskazano oštro protivljenje izmenama Zakona o referendumu i Zakona o eksproprijaciji.

Kako je istaknuto, te izmene su na štetu građana i njihovih prava, a u korist stranih kompanija koje vrše geološka istraživanja i planiraju otvaranje rudnika širom Srbije. U tom kontekstu najčešće je pominjana kompanija Rio Tinto koja namerava da otvori rudnik litijuma u dolini Jadra u zapadnoj Srbiji. 

Na protestima je najavljena i mogućnost intenziviranja blokada puteva, odnosno da one traju duže i budu brojnije, odnosno da, kako je rečeno, bude blokirana cela Srbija.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR