Glas Javnosti

STIŽU "SUPER PUME": Tri helikoptera u MUP-u najavio ministar Vulin

Društvo
Autor: Glas javnosti

U Srbiju uskoro stižu tri nove Super Pume, rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, koji je u Marseju obišao pripadnike Helikopterske jedinice MUP-a Srbije koji se nalaze na letačkoj obuci za upravlјanje ovim helikopterom.

- Super Pume će biti opremlјene vedrima za gašenje požara. Dakle, imaće dvostruku namenu, baš kao što svaki naš helikopter može da posluži i u odbrani zemlјe kada je to potrebno. Naši piloti i naši mehaničari su prošli sve obuke i čim helikopteri stignu u Srbiju, a biće to veoma brzo, moći će da ih koristi - istakao je Vulin, navedeno je na sajtu Ministarstva a prenosi portal Ekapija.
Ovom prilikom sastao se sa najvišim predstavnicima kompanije Erbas sa kojima je i obišao pogon za proizvodnju najnovijih helikoptera, kao i deo u kojem se odvija program Super Puma.


Komandant Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Nenad Nedić istakao je da je "Super Puma" tip helikoptera koji daleko premašuje kapacitete ostalih helikoptera koje MUP ima u svojoj floti.
- Ovaj helikopter se izdvaja po tome što će operativnost same jedinice daleko povećati, jer kapacitet podvesnog vedra koje iznosi 4,5 tona daleko premašuje one kapacitete koje je Ministarstvo nekada imalo - poručio je Nedić.
Istakao je da je "Super Puma" najbolјi tip helikoptera u svojoj klasi.
- Definitivno možemo reći da predstavlјa najbolјi tip helikoptera koji se nalazi u svojoj klasi. Daleko premašuje sve kapacitete ostalih helikoptera koji se trenutno nalaze u floti samom činjenicom da kapacitet lјudi koji može da se smesti u njega jeste 22 osobe i ponavlјam samo podvesno vedro koje iznosi čak 4,5 tone, dok na primer i podvesna kuka može prevesti teret težine do pet tona - dodao je.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR