Glas Javnosti

E, SAD ĆE ZIMA BAŠ DA ŠTIPA! Spremite debele jakne, bunde, temperature idu u minus

Društvo
Autor: Glas javnosti

Danas posle podne sa zapada i jugozapada stiže novo naoblačenje kao posledica približavanja hladnog fronta.

To naoblačenje će zapadnim, jugozapadnim, južnim i severozapadnim predlelima posle podne usloviti pojavu kiše ili pljuska. Nad ostalim predelima promena vremena stiže u noći ka petku, rekao je meteorolog Marko Čubrilo.

U noći ka petku sa daljim napredovanjem hladnog fronta, vetar u okretanju na pojačan severozapadni koji u zoni fronta na kratko može biti i vrlo jak, a osim promene smera vetra sledi i jače zahlađenje te će vrlo brzo u predelima preko 700mvn kišu smeniti sneg, dok će se u petak snežna granica očekuje na oko 500mnv.

U petak posle podne na severozapadu regiona prestanak padavina uz smanjenje je oblačnosti. Vetar pojačan, severozapdni, a dnevni maksimum od samo 1 do 6 stepeni Celzijusa.

Do subote ujutro najveći deo predela preko 500mnv bi trebao imati barem oko 2-3 centimetra snega, dok bi viši predeli mogli imati i preko 10 centimetara.

U subotu ujutro vrlo hladno, posebno na severu i nad planinskim delom regiona i nad tim predelima treba očekivati mraz od -6 do -3 stepena Celzijusa, ponegde i oko -10 stepeni Celzijusa, posebno tamo gde bude snega. U toku dana promenjljivo oblačno i uglavom suvo uz dnevni maksimum od 0 do 6 stepeni Celzijusa.

Nedelja posle hladnog jutra donosi manje otopljenje posebno jugoistoku regiona dok će pod uticajem novog fronta i ciklona na zapadu doći do pogoršanja sa padavina, snežna granica bi se trebala kretati na oko 600mnv.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 
 

HOROSKOP