Glas Javnosti

STIŽE PRAVA ZIMA, TEMPERATURA PADA U DEBELI MINUS: Srbiju će pogoditi snežne padavine, olujni vetar i MEĆAVA!

Društvo
Autor: Glas javnosti/ Kurir

VREMENSKA PROGNOZA

Zima se vraća na velika vrata u Srbiju. Ovih dana kiša je veoma česta pojava u nižim predelima, dok sneg pada na planinama, a večeras se očekuje i da bude obilan, da padne i do 20 centimetara.

S obzirom snega na srpskim planinama nije bilo dovoljno tokom decembra i prve polovine januara, situacija se konačno popravila, tako da snega ima i više nego dovoljno.

U noći između četvrtka i petka na planinama južne i jugozapadne Srbije očekuje se obilniji sneg i snežni pokrivač od 10 do 20 santimetara. U petak tokom dana očekuje se prestanak padavina, ali ne zadugo. Već u noći između petka i subote i u subotu u brdsko-planinskim predelima Srbije očekuju se nove obilnije snežne padavine naročito na planinama južne i jugozapadne Srbije. Očekuje se da padne dodatnih 10 do 20 cm snega, a u pojedinim predelima palo bi i više snega.

Duvaće jak olujni severozapadni vetar, pa se očekuju snežna vejavica i mećava. Ovakva vremenska situacija biće potencijalni problem na putevima, pa se preporučuje obavezna upotreba zimske opreme i lanaca. Ponegde se očekuju i nanosi, što bi moglo da dovede do prekida u saobraćaju.

Temperatura će biti u minusu, a dodatni osećaj hladnoće biće pojačan već napomenutim vetrom. Dobra vest je da će padavine u subotu tokom večeri i u nedelju ujutro postepeno slabiti, a u nedelju tokom dana i prestati, a očekuje se i slabljenje vetra.

Sa prestankom snega, na planinama će dodatno zahladneti, jer se sa severoistoka očekuje prodor veoma hladne vazdušne mase. U ponedeljak ujutro na višim planinama očekuju se temperature i niže od -10°C, lokalno i niže od -15°C, a u prilog tome ići će veće izručivanje vazduha, zbog suvog, pa i vedrijeg vremena. U nastavku sledeće sedmice sneg će povremeno padati na planinama, uz veoma hladno vreme i ledene dane.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR