Glas Javnosti

STIŽE NOVI VOZNI PARK ZA GRADSKU ČISTOĆU: Beogradskim ulicama kretaće se INOVATIVNA VOZILA - otkrivamo i kada!

Društvo
Autor: Glas javnosti

U delokrugu "Gradske čistoće" nalazi se deset beogradskih opština koje obuhvataju gotovo pola miliona domaćinstava

Radnici Gradske čistoće vredno rade svaki dan i po temperaturama od preko 35 stepeni, ali i kada je minus, vetar i sneg. Oni izlaze na ulice našeg glavnog grada u kojima ima čak 35.000 kontejnera, kako bi grad bio čistiji i uredniji. Osnovna delatnost JKP "Gradska čistoća" jeste održavanje čistoće javnih površina, odnošenje kućnog smeća, kabastog smeća, olupina automobila i građevinskog šuta i njihovo deponovanje, kao odvoz i deponovanje fekalnih materija, održavanje gradske deponije i sakupljanje sekundarnih sirovina.

U delokrugu "Gradske čistoće" nalazi se deset beogradskih opština koje obuhvataju gotovo pola miliona domaćinstava, sa preko 25 miliona stambenog i više od 13 miliona kvadratnih metara poslovnog prostora.

U pitanju je mukotrpan posao imajući u vidu da radnici i mehanizacija redovno čiste 2.250 gradskih ulica, čija je površina oko 16,5 miliona kvadratnih metara, ali dobre vesti su da JKP „Gradska čistoća“ do kraja 2023. godine i tokom 2024. godine nabavlja veliko pojačanje.

Naime, sektor operative planira nabavku sledećih tipova vozila do kraja 2023. godine i tokom 2024. godine: Vozilo za sakupljanje i transport komunalnog otpada (42 komada), vozilo za pranje javnih površina (7 komada), vozilo za čišćenje javnih površina (7 komada), vozilo za odvoz i deponovanje fekalnih materija (1 komad), vozilo za čišćenje (uklanjanje) grafita (1 komad), vozilo za sakupljanje i transport otpada sa divljih deponija, kabastog otpada, rasutih materijala (3 komada).

Obnavljanjem voznog parka sa ukupno 61 vozilom u narednom periodu biće omogućeno efikasnije obavljanje osnovne delatnosti preduzeća, kao i drugih usluga koje preduzeće obavlja. U uslovima povećanog obima posla nova vozila će omogućiti povećanje stepena dostupnosti komunalnih usluga, veću pouzdanost i stabilnost kod pružanja komunalnih usluga, ali što je najznačajnije, bolji kvalitet pruženih usluga.

Kada su usluge u pitanju, građani treba da znaju da je odlukom o održavanju čistoće predviđeno da se svake prve subote u mesecu obavlja organizovano sakupljanje kabastog smeća. Tog dana Beograđani treba da ostave pored kontejnera neupotrebljive kabaste stvari, stari nameštaj, aparate za domaćinstvo i slično, a ekipe JKP "Gradska čistoća" ga besplatno odnose.

Glas javnosti / E02S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR