Glas Javnosti

STIŽE KOŠAVA SA OLUJNIM UDARIMA! Posle kiše dolazi nam hladan talas iz Rusije

Društvo
Autor: Glas javnosti

Najnovija vremenska prognoza Marka Čubrila, profesora geografije i zaljubljenika u metorologiju, pokazuje da će danas stati padavine, a ponegde će doći i do delimičnog razvedravanja.

U toku dana padavine će polako svugde prestati, a ponegde će biti i kraćih sunčanih intervala. Kiša će se najduže zadržati nad središnjim predelima Srbije i severom Crne Gore gde će preko 1000 mnv biti i vlažnog snega, najavio je Čubrilo.

Stiže Košava sa olujnim udarima

Sutra posle maglovitog jutra tokom dana malo do umereno oblačno, suvo i malo toplije. U košavskom području počeće jak i vrlo jak jugoistočni vetar koji će najjači biti na jugu Banata gde na kratko može imati i olujne udare. Jutarnji minimum od 0 do 6 stepeni Celzijusa, a dnevni maksimum od 6 do 13 stepeni Celzijusa.

Od četvrtka do nedelje uveče pretežno sunčano i suvo, u košavskom području do četvrtka posle podne vetrovito. Ponegde nad zapadnim i središnjim predelima regiona u kotlinama pojava magle koja bi se mogla i duže zadržati. Jutarnji minimum od 0 do 7,a dnevni maksimum od 8 do 14, a na jugu regiona ponegde i do oko 18, a na istoku Srbije uz tmurno vreme oko 5 stepeni Celzijusa, pokazuje vremenska prognoza.

Oko 15.11. stoji signal za spuštanje hladnog vazduha iz Rusije koji bi ka nama stizao po istočnoj periferiji anticiklona koji bi se preko Velike Britanije pružio ka Skandinaviji.

Sneg na planinama

Kako će vazduh doći sa severa biće suv i samo ponegde u noći ka ponedeljku ili u ponedeljak može biti prolaznih, slabih, padavina i to pre svega na planinama gde bi bilo prolaznog snega. Vetar bi od nedelje uveče okrenuo na severni smer i bio jak, dok bi duž Jadrana bilo olujne bure, najavio je Čubrilo.

Već u nedelju malo svežije uz maksimume do 5 do 11 stepeni Celzijusa, a od nedelje bi se makismumi mogli kretati od 2 do 7 stepeni Celzijusa, dok bi granica dnevnog mraza bila na oko 800 mnv. Noći bi bile vrlo hladne i pojava mraza bi mogla biti vrlo česta.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR