Glas Javnosti

STIGLE REAKCIJE NA IZJAVE PROFESORA O LEČIĆU I JUTKI: 'Fakultet se ograđuje od njegovih seksističkih, pogrdnih, uvredljivih i diskriminatornih stavova'

Društvo
Autor: Glas javnosti

Doktor Zoran Pavlović, profesor Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, nedavno je objavio na svom Tviter nalogu kako podržava aktivnosti Branislava Lečića i Milutina Jeličića Jutke.

Naime, on je izneo niz pogrdnih i neprimerenih izjava prema ženama.

Nakon reagovanja Tviter zajednice, oglasio se i sam Matematički fakultet koji se zvaničnim saopštenjem ogradio od profesora. Sporni tvit u međuvremenu je obrisan, a Pavlović se sada pravda da je u pitanju bio sarkazam.

Puno pažnje prethodnih dana privukla je objava profesora Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Zorana Pavlovića, koji je pružio “podršku” Branislavu Lečiću i Milutinu Jeličiću Jutki, čime je otvoreno stao na stranu onih koji uznemiravaju, napastvuju i fizički napadaju pripadnice ženskog pola, piše Nova.

-Potentnih muškaraca u Srbiji je očigledno vrlo malo. Dokaz je negativna stopa prirodnog priraštaja. Zato Jutku i učitelja glume Leku, ljude potentne i sa nagonima, treba ohrabriti da ih zadovolje, a ne trpati ih iza rešetaka. Žene tu imaju određenu ulogu i patriotsku dužnost- tekst je objave Pavlovića.
Među prvima je reagovala Branislava Antović koja je skrenula pažnju javnosti i navela da je stvar utoliko gora što je u pitanju Univerzitetski profesor.

Ubrzo nakon skandalozne izjave, oglasio se i Matematički fakultet na kojem radi Pavlović. Iz ove ustanove su oštro osudili pisanje svog zaposlenog, čime su se ogradili od njegovih aktivnosti.

-Uprava Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu najoštrije osuđuje nedavne primitivne aktivnosti na društvenoj mreži Tviter svog, na osnovu ugovoru o delu, angažovanog nastavnika stranog jezika i u potpunosti se ograđuje od njegovih seksističkih, pogrdnih, uvredljivih i diskriminatornih stavova iznetih u privatnoj komunikaciji sa drugim osobama, studentima, medijima, itd…- navodi se u objavi.

Sa Matematičkog fakulteta su poručili da će se truditi da ne dođe do sličnih ispada u narednom periodu, te da je u pitanju renomirana ustanova koja drži do svoje reputacije. U toku sledeće najavljeno je da će se na sednici detaljnije raspravljati o negativnim komentarima profesora Pavlović.

Profesor Pavlović nastavio je nakon spornog tvita da piše na ovoj društvenoj mreži. Osvrnuo se i na sporne navode i napisao da je reč “isključivo o sarkazmu”.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR