Glas Javnosti

Stigle analize HRANE oz VRTIĆA gde je DEVETORO DECE IMALO SIMPTOME TROVANJA

Društvo
Autor: Glas javnosti

Kako bi se dodatno istražilo poreklo ovog zdravstvenog incidenta, sanitarna inspekcija je naložila hitan pregled svih zaposlenih u objektu

Nedavna analiza koju je sproveo Zavod za javno zdravlje u Predškolskoj ustanovi „Leptirić“ u Sremskoj Mitrovici nije pružila dokaz tvrdnjama o trovanju hrane u ovom objektu, saopštili su nadležni. Iako se petoro dece javilo sa gastrointestinalnim tegobama, analize briseva i uzoraka hrane nisu pokazale prisustvo patogenih bakterija koje bi mogle dovesti do pogoršanja zdravstvenog stanja.

Prema informacijama, ukupno devetoro dece se požalilo na zdravstvene tegobe i dobilo simptome trovanja, od toga se njih petoro javilo u Dom zdravlja sa tegobama a dvoje dece je poslato na bolničko lečenje.

Međutim, analize hrane nisu izolovale patogene bakterije koje bi mogle biti odgovorne za ove tegobe.

Ova informacija ne samo da odbacuje tvrdnje o trovanju hranom u Predškolskoj ustanovi „Leptirić“, već takođe stavlja fokus na druge moguće uzroke zdravstvenih problema koje su deca iskusila.

Kako bi se dodatno istražilo poreklo ovog zdravstvenog incidenta, sanitarna inspekcija je naložila hitan pregled svih zaposlenih u objektu.

Iako svi zaposleni imaju uredne sanitarne knjižice, dalje provere su neophodne kako bi se proverila i mogućnost unosa zaraze u objekat koji ima oko 190 dece.

Glas javnosti /E01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR