Glas Javnosti

STIGLA STRUJA POSLE SKORO TRI SATA! Evo šta kažu u EPS-u o EKSPLOZIJAMA trafostanica u prestonici Srbije! (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Usled izuzetno visokih temperatura, u 18.20 časova dogodila se eksplozija u trafo stanici TS 110/10 kV „Beograd 33“, zbog čega su bez električne energije ostali potrošači u delovima gradskih opština Grocka (Kaluđerica, Leštane, Vinča, Boleč, Vrčin), Zvezdara (Mali Mokri Lug), Voždovac (Beli Potok, Zuce) i Palilula (Veliko Selo), saopšteno je iz Elektrodistribucije Srbije (EPS)

Pripradnici vatrogasne brigade i policije su na licu mesta i više detalja o eksploziji i požaru znaće se nakon istrage, dodaje se.

Takođe, usled izuzetno visokih temperatura, došlo je do kvara u trafo stanicama 110/10 kV „Beograd 27“i „Beograd 12“, zbog čega je oko 19.04 sati bez struje ostao deo potrošača na Novom Beogradu, u Zemunu, Surčinu i Dobanovcima.

Kako su naveli, ekipe Elektrodistribucije Srbije su na terenu i intenzivno rade na otklanjanju kvarova.

Danas u popodnevnim časovima došlo je do eksplozije na trafo-stanici u Kaluđerici, ali i na Novom Beogradu, što je prouzrokovalo nestanak struje u ovim naseljima.

U Kaluđerici je požar zahvatio područje oko trafo-stanice, a crni gusti dim koji se nadvio nad ovim naseljem uplašio je građane. Iz MUP su potvrdili da je u pitanju manji požar.

Intervencija na Novom Beogradu je okončana, te građani ponovo imaju snabdevanje električnom energijom.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR