Glas Javnosti

Stariji u kupovinu subotom,šetanje ljubimaca i nedeljom od 8

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Građani stariji od 65 godina moći će da kupe namirnice u prodavnicama u subotu, umesto u nedelju, što je do sada bio slučaj, saopšteno je iz Vlade Srbije. Prodavnice će za najstarije građane biti otvorene u subotu od 4 do 7 časova. Oni će zbog kupovine namirnica moći da napuste svoje domove od 3 do 8 časova ujutru.

Kako se navodi u saopštenju, Krizni štab za suzbijanje bolesti Covid 19 kojim predsedava premijerka Ana Brnabić, definisao je i ostale mere funkcionisanja za predstojeći vikend, s obzirom na izmene ograničenja kretanja.

Vlasnici kućnih ljubimaca mogu od sada izvoditi svoje kućne ljubimce svakoga dana u periodu između 23 časa do 1 ujutru, i u nedelju od 8 do 10 časova ujutru.

Kućnog ljubimca može izvesti samo jedna osoba, u trajanju od 20 minuta ne dalje od 200 metara od adrese prijavljenog prebivališta.

Krizni štab je odlučio da na sahranama u Republici Srbiji, u periodu trajanja vanrednog stanja, može biti najviše deset osoba koje moraju poštovati međusobnu razdaljinu od dva metra, navodi se u saopštenju.

Izvor: Tanjug

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR