Glas Javnosti

Stari SAVSKI MOST rastavljaju i sele na PALILUSKU PARCELU: Premeštanje tek SLEDEĆE GODINE!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Stari savski most biće rastavljen i privremeno postavljen na jednoj parceli u opštini Palilula, izjavio je glavni urbanista Beograda Marko Stojčić.

-Radovi na demontiranju će verovatno početi sledeće godine, dok će se uporedo raditi i novi most na njegovom mestu. Stari most će biti isečen na tri dela, transportovan brodom do svoje privremene lokacije, kako bi kasnije mogao ponovo da se koristi-, kazao je Stojčić.

Taj list je podsetio da je nakon izjašanjavanja gradjana grad doneo odluku da Stari savski most bude izmešten u park Ušće i da se u sklopu njega nalaze kafići i restorani.

Stojčić je naveo da će Novi savski most imati po dve trake u svakom smeru, sa tramvajskom "bašticom" u sredini i stazom za bicikliste.

-To će biti jedan novi most koji bi trebalo da počne da se gradi sledeće godine, ne znamo tačno kada jer je koronavirus sve dosta usporio-, dodao je Stojčić i da se očekuje da će biti završen 2022. godine.

Druga opcija, koja je dobila manje glasova, bila je da Stari savski most bude premešten izmedju Ade Ciganlije i novobeogradskih blokova, a naknadno je odlučeno da se na tom mestu izgradi pešačko-biciklistički most koji bi povezivao Adu i Blok 70.

(Glas javnosti/B92)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR