Glas Javnosti

STANARI SOLUNSKE I UPRAVA HOTELA TOME MONE POSTIGLI DOGOVOR: 'Radove izvodi Grad Beograd, nastavljamo sa našim zahtevima'!

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Stanari Solunske ulice na Dorćolu sastali su se danas sa upravom Hotela Mona, ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije, Tomislava Momirovića.

Naime, kako prenose beogradski mediji, oni su se sastali povodom radova u toj ulici zbog kojih su stanovnici tog dela Beograda protestvovali.

Sastanak je održan u 12 časova, a uprava „Hotela Mona“ saglasila se sa predlogom stanara Solunske ulice na Dorćolu. Oni tvrde da Hotel Mona podržava da se ne menja postojeće rešenje ulice.

-Dogovoreno je da se od predsednika opštine traži sastanak da bi se to i formalno stavilo na papir i u tome hotel stoji na našoj strani. Hotel je u načelu zainteresovan za poboljšanje uslova i okruženja u našim ulicama i nude saradnju, o čemu će biti još dogovora- navodi se u objavi na Vajber grupi stanara, prenosi portal Nova.rs.

Jedna od predstavnica stanarskih zajednica u Solunskoj ulici koja je bila na sastanku sa upravom hotela Mona, Marija Nenezić, rekla je za pomenuti portal nakon sastanka da ih je uprava ovog hotela podržala, kao i da stanari nastavljaju svoju insitucionalnu borbu.

Kako navodi Nenezić, jedan od predstavnika uprave Hotela Mona na sastanku je rekao da se slaže sa stanarima Solunske ulice i dodao da ne izvode oni radove, već Grad Beograd.

-Nastavljamo sa našim zahtevima i istrajaćemo- poručuje Nenezić i dodaje da su se predstavnici Hotela Mona na sastanku složili da podrže stanare kada budu išli na sastanak sa predstavnicima beogradske opštine Stari grad.

Podsetimo, predsednik beogradske opštine Stari grad, Radoslav Marjanović, saopštio je juče nakon sastanka sa predstavnicima nekoliko stambenih zajednica iz Solunske ulice da je ta opština na inicijativu građana postigla dogovor sa Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju, da se obustave dalji radovi u toj ulici.

Ovi radovi su podrazumevali seču nekoliko stabala i ukidanje parking mesta zarad pristupa autobusa Hotelu Mona, kao i pretvaranje dela Solunske ulice u dvosmernu.

Predstavnici stanarskih zajednica su za naš portal ranije pozdravili brzu reakciju opštine, ali su, isto tako, sa druge strane istakli da su na oprezu zbog prethodnih loših iskustava mnogih građana. Oni su tom prilikom naveli da su njihovi naredni koraci da se institucionalno izbore za otkazivanje tog projekta.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR