Glas Javnosti

STANARI CETINJSKE DOBILI GRAD NA SUDU: Žalili se zbog buke, SAD ČEKAJU NOVAC ZA DUŠEVNU BOL!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Dugogodišnji spor stanara Cetinjske ulice u Beogradu povodom buke iz okolnih kafića, dobio je sudski epilog prema kojem je grad dužan da stanarima plati po 120.000 dinara naknade za duševnu bol, kao i još 514.500 dinara za sudske troškove sa zateznom kamatom.

Građani Cetinjske već godina trpe buku niza klubova koji se nalaze u toj ulici, a 2018. godine podneli su tužbu protiv Grada Beograda, jer nije rešio taj problem, iako su se obraćali nadležnim institucijama. 

U presudi je između ostalog navedeno da je tuženi bio upoznat sa emitovanjem buke iznad dozvoljenih vrednosti na lokaciji stare pivare u Cetinjskoj 15 i naveo korake koji su preduzimani.

Međutim, Sud je ocenio da tuženi nije u potpunosti ispunjavao dužnosti, da je bio u prilici da poslove poverene zakonom obavlja delotvornije, te da su tužioci u dugom vremenskom periodu bili kontinuirano izloženi nivoima buke koji su štetno delovali na kvalitet njihovog svakodnevnog života, mogućnost psihofizičkog odmora i mir njihovog doma, piše portal Nova.rs.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR