Glas Javnosti

ŠTA RADITI SA STARIM BUS PLUS KARTICAMA i hoće li moći da se koriste UZ NOVE KARTICE?

Društvo
Autor: Glas javnosti

Od građana Beograda omrznuti "Bus plus" sistem, odlazi u prošlost a u prodaji će se naći nova, "Beogradska kartica". Ipak, mnogi građani ostali su u nedoumici šta raditi sa starim karticama.

Ipak, svi možemo da odahnemo, jer će se one uporedo koristiti dok ne isteknu.

Inače, od juče je puštena u prodaju nova kartica za javni prevoz „Beogradska kartica“, koja sa sobom donosi i određene pogodnosti, odnosno popuste, a funkcionisaće i po principu „dva novčanika“, tako će na jedan da se uplaćuje karta za prevoz, dok će drugi „novčanik“ moći da se dopunjuje i time će se plaćati korišćenje javnih bicikala i parkinga.

Sam dizajn ove kartice svake godine biće drugačiji, a građani će moći da daju predloge kako ona treba da izgleda, piše Nova rs.

Nadležni su naveli da bi lista pogodnosti ove kartice trebalo da bude proširena na jesen.

Uz personalizovanu karticu i kupljenu mesečnu kartu građani će moće da koriste gradske bazene za jedan dinar, kao i da jednom mesečno kupe ulaznicu za Zoološki vrt u Beogradu i to po cenu od 350 dinara, umesto 550, koliko inače košta.

Građani će pravo na popuste sa ovom karticom imati i na kulturni život. Tako „Beogradska kartica“ donosi popuste i na cene karata za pozorišta, bioskope i muzeje.

Prema najavama nadležnih, „Beogradska kartica“ će donositi popuste i na plaćanje računa Infostana, ali i računa u ugostiteljskim objektima i prodavnicama.

Inače, „Beogradsku karticu“ sugrađani će moći da dopunjuju i na „reciklomatima“ koji su postavljeni na nekoliko lokacija u gradu, a gde građani reciklažom otpada ostvaruju određeni novčani iznos kojim mogu da dopune karticu za javni prevoz, doniraju u humanitarne svrhe ili uplate kredit za određenu mobilnu mrežu.

Sistem naplate karata i upravljanja vozilima obavljaće turska kompanija „Kentkart“, a ova kompanija je poslednjih dana u žiži javnosti nakon što su odlučili da angažuju licencirano privatno obezbeđenje u javnom prevozu u Beogradu.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR