Glas Javnosti

ŠTA RADITI KADA BANKOMAT "POJEDE" KARTICU? Ovo je postupak

Društvo
Autor: Glas javnosti

U većini slučajeva nema nikakvih problema s bankomatima. Korisnici uglavnom podignu svoj novac kako treba, ali desi se i da mašina „proguta karticu“. U zavisnosti od toga čiji ste POS terminal koristili za uzimanje novca, ukoliko zadrži platnu karticu, na povraćaj možete čekati od pet dana pa do pola meseca.

Iako niste ukucali pogrešan PIN, niti vam je istekla kartica, bankomat vam je iz neobjašnjivih razloga „progutao“ plastični novac, prenosi Ozon media.

Naime, gotovo da nema osobe koja se bar jednom nije našla u situaciji da joj je bankomat progutao karticu, a najčešći uzrok ovakvih situacija u kojima građani izvuku deblji kraj jeste kvar za koji korisnici nisu ni najmanje krivi. Dešava se i da ukucate pogrešan PIN.


Na vraćanje kartice najmanje se čeka ako ju je progutao bankomat matične banke. Ipak, i to čekanje može potrajati 15 dana, u zavisnosti od toga da li je bankomat koji vam je „ukrao“ karticu interni (u okviru ekspoziture) ili eksterni (u okviru drugog objekta), pošto se oni otvaraju isključivo zbog punjenja – kažu u jednoj od banaka.

ŠTA KAD BANKOMAT MATIČNE EKSPOZITURE POJEDE KARTICU

Pozovite broj službe za korisnike koji se nalazi na bankomatu, recite da vam je bankomat pojeo karticu i obavezno zapamtite u kojoj ulici se bankomat nalazi. Ako je bankomat u okviru matične ekspoziture, karticu ćete najverovatnije dobiti u roku od pet dana.


ŠTA KAD BANKOMAT DRUGE BANKE POJEDE KARTICU

Pozovite broj službe za korisnike koji se nalazi na bankomatu. Pozovite broj službe za korisnike matične banke. Neke banke automatski uništavaju kartice drugih banaka, pa ćete u tom slučaju morati prvo da blokirate karticu, a zatim da popunite zahtev za izdavanje nove. Ako je poslovna politika banke da automatski ne uništava kartice drugih banaka, na svoju ćete čekati i do 20 dana.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR