Glas Javnosti

Шта је Весић хтео да каже: "У Београду нема заштићених инвеститора, али их има доста"?

Društvo
Autor: Глас јавности / Б92 / од 07.09.2018.

Међу зградама које су подигнуте пре неколико деценија у новобеоградској Улици Јурија Гагарина упадљиво расте нови пример дивље градње. Заменик градоначелника Горан Весић поручио да ће се испитати да ли је у случају некадашњег шкодиног салона, како је рекао, прекорачена грађевинска дозвола.

Међу зградама које су подигнуте пре неколико деценија у новобеоградској Улици Јурија Гагарина упадљиво расте нови пример дивље градње.
Заменик градоначелника Горан Весић поручио да ће се испитати да ли је у случају некадашњег шкодиног салона, како је рекао, прекорачена грађевинска дозвола.

Не знамо да ли је овде бачен чаробни пасуљ, али знамо да темељи некадашње монтажне зградице сада треба да издрже осмоспратног стамбеног дива. И баш као у бајци, сви у чуду гледају ка небу, а на земљи међу новобеограђанима преовлађује ироничан коментар.

Инвеститор ауто центар Стојановић радове започео у фебруару, у плану 11 хиљада квадрата - рок непознат. Углавном нема табла са подацима о инвеститору овде има и пише дозволу издао град прошлог децембра...

Има ли заштићених инвеститора?

"У Београду нема заштићених инвеститора али их има доста. Не знам за тај конкретан случај и да ли има грађевинску дозволу, ако кажете да има да видимо да ли је прекорачена , данас ћемо послати инспекцију да проверимо па ћу знати тачно како стоје ствари“, рекао је заменик градиначелника Горан Весић.

А када буде обишао будући небодер у Улици Јурија Гагарина и заменик градоначелника ће се уверити да се инвеститор баш раширио.

Копа се и због огромних топловодних цеви, цео кварт укључујући паркинг и аутобуско стајалиште под опсадом.

Због дивље градње заменик градоначелника позвао у помоћ државу и још једном искритиковао нотаре.

"То значи да исто тако могу да оверавају уговоре о продаји дроге ако оверавају уговоре о дивљој градњи“, каже Весић.

Чисто да знате, због оваквих грађевинских подухвата у градској каси минус од око 70 милиона евра.

 Глас јавности / Б92 / од 07.09.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR