Glas Javnosti

Šta je sa vremenom? Ujutru sunce, u podne pljuskovi, a moguć i grad

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nevreme je stiglo u prestonicu.

Danas će vreme u Srbiji biti promenljivo oblačno i malo svežije. Pre podne na severu, a do kraja dana i u zapadnim i centralnim krajevima, biće nestabilno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno može doći do veće količine padavina za kratko vreme, a ponegde je moguća i pojava grada.

Meteorološki sistem Hailz Srbija upozorio je da se nevreme razvilo 15ak kilometara zapadno od centra Beograda,a sada se to isto nevreme preselilo u centar grada, nastavljajući ka istoku. Takođe, nevremena se razvijaju i zapadno od Loznice, zapadno od Valjeva i kod Srebrenice.
Danas će se nevreme pružati preko centralnog pojasa Srbije, od Bosne i Hercegovine na zapadu, do Rumunije i Bugarske na istoku. Trasa današnjih najjačih oluja će biti između dve linije: severne - Šabac-Beograd-Požarevac-Donji Milanovac i južne - Priboj-Ivanjica-Kruševac-Knjaževac.

Očekuje se da će nevreme pogoditi sledeće okruge: Mačvanski, Grad Beograd, Kolubarski, sever Zlatiborskog, sever Moravičkog, sever Raškog, Šumadijski, Pomoravski, Braničevski, Borski, Zaječarski.

RHMZ je upozorio na grmljavinske nepogode, najavljujući pojavu grmlјavinskih nepogoda sa gradom, olujnim vetrom i većom količinom padavina za kratko vreme. Takođe, Hailz Srbija je istakao da se nevremena mogu razviti u Bosni i Hercegovini već u toku pre podneva i uputiti se prema istoku sa tendencijom jačanja.


Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR