Glas Javnosti

ŠTA JE POTREBNO ZA ULAZAK U SRBIJU NAKON LETOVANJA: U ovim slučajevima moraćete u KARANTIN!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Sezona godišnjih odmora i putovanja je u punom jeku ali je nažalost i epidemija korona takođe u punom jeku. Šta nam je sve potrebno za ulazak u Srbiju kada se vraćamo sa odmora?

Za povratak u Srbiju svim građanima je neophodana potvrda o vakcinaciji ili negativan PCR test osim ukoliko dolaze iz ovih sedam zemalja Republike Albanije, Bosne i Hercegovine, Republike Bugarske, Republike Severne Makedonije, Mađarske, Republike Hrvatske i Crne Gore. Ukoliko se građani Srbije vraćaju iz ovih navedenih zemalja, pri ulasku u Srbiju neće im biti potrebano da prilože nikakav dokaz, ni o vakcinaciji, niti PCR test.

IZ HRVATSKE BEZ MUKE I OGRANIČENJA

Od nedavno je državljanima Srbije omogućeno da se bez ikakvih uslova vrate u zemlju, ukoliko se odluče da letovanje provedu u Hrvatskoj.

POVRATAK IZ GRČKE

 Zanimljivo da ako se vraćate autobusom ili kolima preko Bugarske ili Severne Makedonije, na granici vam neće tražiti nikakve potvrde o vakcinaciji. Međutim,ako se vraćate avionom iz Grčke morate da imate ili potvrdu da ste vakcinisani ili negativan PCR test.

ŠPANIJA, KIPAR I TUNIS

Povratak u Srbiju sa Kipra, iz Španije i iz Tunisa moguć je pod uslovima koje su odredile ove zemlje. Naime, kada je u pitanju Tunis po povratku sa letovanja potrebno je priložiti dokaz o uspešnoj vakcinaciji ili negativan PCR test, dok vam za dolazak sa Kipra i Španije ovaj dokaz nije potreban.

TURSKA I EGIPAT

Ako ste se odlučili da ove godine letujete u Turskoj ili u Egiptu, ako putujete avionom biće vam potrebno da po povratku u zemlju pokažete potvrdu o vakcinaciji ili negativan PCR test. Međutim, ako ipak idete kolima ili autobusom, prilkom dolaska u zemlju neće vam trebati nikakav dolaz o vakcinaciji.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR