Glas Javnosti

ŠTA JE NIKOLA TESLA REKAO kada je postao vegeterijanac u 65. godini?

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nikola Tesla,najpoznatiji je po svom doprinosu u projektovanju modernog sistema napajanja naizmeničnom strujom, ali postoje i detalji iz njegovog života o kojima se malo zna

Slavni naučnik, vodio je veoma nesvakidašnji život, pored toga što je priznat po svom radu, za Nikolu Teslu se vezuje mnoštvo stvari. Spavao je svega četiri sata dnevno, ali je sada otkriveno i da je jeo samo dvaputa na dan, kao i da je u 65. godini postao vegetarijanac.

- Mleko, mlečne proizvode, sirevi, to nikada nije izostajalo i to je najviše voleo da jede i sve ostalo biljnog i životinjskog porekla. Jeo je jagnjetinu, pogotovo onu koju su mu spremali kuvari u Americi - rekao je gostujući u emisji na RTS-u Miljan Stojanić, koji se već dvadeset godina bavi istraživanjem jelovnika Nikole Tesle.

U 65. godini, zbog problema sa prostatom potpuno je izbacio konzumaciju mesa i prešao na vegetarijansku ishranu.
- Ono što je njega nosilo kroz život jesu ti mlečni proizvodi, mlečne prerađevine, med, poneki konjak, odnosno viski, malo vina, ali sve s merom. Znači Nikola Tesla je jeo dva put dnevno, bilo da je bio u Smiljanu, u Evropi, u Americi. I ono što je Tesla govorio svima - Nemojte se prejedati i nemojte žuriti na onaj svijet- zaključio je Stojanić.

(Glas javnosti/Novosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR