Glas Javnosti

GLASANJE O BLOKU 37: Stanari razmatraju predloge, a evo koje su OPCIJE!

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Nakon što je, zbog protesta građana, investitor, kompanija „Durst“ sa izvođačima radova napustila gradilište na ulazu u novobeogradski Blok 37, stanari, uz podršku grada, razmatraju moguća rešenja koja se odnose na to šta će se na toj lokaciji nalaziti.

Arhitekta Predrag Jovanović, član stručnog tima stanara Bloka 37 kaže za „Glas javnosti“ da je nedavno u vezi sa tim održan komšijski sastanak na kome su stanarima bloka predstavljena idejna rešenja za pomenutu lokaciju koja bi sadržala prostor za parkiranje i park. Kako precizira naš sagovornik, cela lokacija je površine oko 5.100 kvadratnih metara, od kojih bi parkiralište zauzimalo oko 3.900, a parkovske površine (park za kućne ljubimce, plato sa sedenjem, česma, zelenilo) oko 1.200 kvadrata.

Foto: Glas javnosti

-Stručni tim bloka je sa stanarima razgovarao o tri radne verzije od kojih jedna broji oko 100 parking mesta, druga oko 250-300 i treća 350-400 parking mesta. Radi se o različitim varijantama pokrivenih i otkrivenih parking prostora. Sva varijantna rešenja rađena su na osnovu sugestija stanara, a zaključak je da su stanari bili zadovoljni predlozima stručnog tima bloka – navodi Jovanović.

Prema njegovim rečima, nijedno od rešenja prostora za parkiranje ne prelazi kotu parapetnog zida prvog sprata najbliže zgrade u zaleđu, tako da se ne remeti strujanje vazduha blokom, niti se zaklanja sunčeva svetlost. Čeka se da grad pošalje stručnu delegaciju da zajedno sa stručnim timom bloka razgovara o mogućnostima razvoja ove lokacije, ističe Jovanović.

(Glas javnosti)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR