Glas Javnosti

SRPSKO SELO ODSEČENO OD SVETA: Poplava odnela gazdinstva- meštani bez vode, stoka bez hrane (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Reka je u selu Popovi, u opštini Blace, presekla je put i od njega napravila rečno korito. Skoro 40 gazdinstava u ovom selu odsečeno je od sveta. Pomoć države i više je nego potrebna posle teških poplava.

Meštani su nakon poplave ostali bez pijaće vode, jer su creva do seoskog izvora pokidana, nestaje im i hrana za stoku, a za osnovne namirnice idu preko šume, pešačeći i do nekoliko kilometara kroz nepristupačan teren.

Put je sada postao ukopano rečno korito, prilaz do kuća postao im je nemoguć, prenosi Blaceinfo press, pa im je pomoć i više nego neophodna i to u što skorijem roku.

Nakon nezapamćenih poplava koje su zahvatile čitav blački kraj kada se nabujala Blatašnica sa pritokama izlila, selo Popova pretrpelo je najveće štete. Ogromne štete pretrpela su i otala blačka sela, a čitav grad je bez pijaće vode.

Stradali su usevi, bašte , voćnjaci… Stradala je stoka. Krenula su klizišta, pa je nekoliko gazdinstava ozbiljno ugroženo. Glavni put koji vodi prema selu Popovi pretrpeo je ogromna oštećenja i veoma je rizičan za saobraćaj. Most na glavnom putu ozbiljno je napukao, asfalt je na više mesta podkopan.

(Izvor: Telegraf)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR